Conèixer la petjada de carboni: el primer pas per a millorar la sostenibilitat d’empreses i institucions

nov. 5, 2020

El càlcul de la petjada de carboni ha esdevingut un dels instruments bàsics arreu del món, perquè les empreses i institucions avancin decididament en polítiques de sostenibilitat.

Saber les tones de CO2 que consumim a l’any, quines mesures d’eficiència podem aplicar per reduir-les i, finalment, com compensar les restants és un exercici necessari per contribuir des de casa nostra a la millora del planeta i del futur de la humanitat.

A l’any 2015, la pràctica totalitat de països del món van acordar en l’Assemblea de Nacions Unides, els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS). Entre ells, també, els referits a l’energia neta i assequible (ODS7) i a l’acció climàtica (ODS13). Andorra és un dels països que ha alineat la seva acció de Govern (H23) d’acord amb les ODS. A banda, cal recordar que el Principat, a més, és un dels 195 estats adherits als Acords de París que estableixen un compromís de reducció de les emissions de CO2. L’aprovació, l’any 2018, de la Littec i, per part del Consell General de l’estat d’emergència climàtica i ecològica, al gener de 2020, són arguments que conflueixen en una crida a passar a l’acció.

Estudi del Comú de Sant Julià de Lòria

BMS Consultoria Estratègica és el nou projecte de BOMOSA per a millorar l’RSC i la sostenibilitat de les organitzacions d’Andorra.

Com totes les empreses d’Univers BOMOSA, BMS Consultoria Estratègica destina tots els seus beneficis a activitat filantròpica al Principat d’Andorra a través de BOMOSA Fundació

Fa pocs dies vam conèixer que el Comú de Sant Julià de Lòria ha estat el primer en calcular la petjada de carboni dels seus edificis i a plantejar un pla de reducció estudiant un pla de compensació de la petjada. El treball, executat per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, realitza aquest càlcul i l’acompanyament, perquè el Comú sigui neutre en emissions de CO2 en un termini de 15 anys; és a dir, al 2035.

Aquesta és la línia a seguir per institucions i empreses, sota aquell concepte de pensar globalment i actuar localment. El futur del planeta també és juga a Andorra i és responsabilitat de tots.